AYRINTILI etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
AYRINTILI etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

8. SINIF AYRINTILI SBS MATEMATİK SORU ANALİZİ

8. SINIF AYRINTILI SBS MATEMATİK SORU ANALİZİ

2009 8.SINIF SBS MATEMATİK SORULARI KONU DAĞILIMI

Hangisi rasyonel sayıdır? Gerçek sayılar ve irrasyonel sayılar

Üslü ifadenin 0 ve 1 arasındaki yeri? Üslü sayıların kuvvetleri

Kareden karekök alma ile ilgili fayans şekilli problem

Kareköklü sayılarda parantezli toplama ve çıkarma işlemleri

Koordinat düzleminde yansıyan ve dönen şekiller

İki nokta perspektifi, perspektif çizimler

Üçgende benzerlik ile ilgili şekilli sokak genişliği

Üçgenin kenarları arasındaki bağıntılar şekilli şeritler

Çok küplülerle yapı oluşturma hangileri küpü oluşturur

Dik üçgendeki trigonometrik oranların değerleri ile ilgili problem

Fraktal içinde oluşan karelerin alan ve kenar ilişkisi

Şekil üzerinde olasılık hesabı

Kare dik piramidin yüzey alanı, üçgende benzerlik ve alanla ilişkili

Çeyrek kürelerin hacmi (cm3, dm3 ve litre eşitliği)

Tablodaki ortalama ve açıklığı yorumlama, standart sapma

Şekilli doğrunun eğimi ve pisagor bağıntısını kullanma

Harfli ifadeler ile ilgili yok etmeli problem

Şekilli histogram sorusunda genişlik ve aralığı bulma

İçinde litre geçen ondalık kesirlere çarpma

İki kare farkıyla ilgili problemi denkleme dökme, özdeşlikler


6.sınıf sbs matematik konuları

7.sınıf sbs matematik konuları


SBS SINAVINDA TEST SORULARI;

Türkçe test ağırlık katsayısı 4,
Matematik test ağırlık katsayısı 4,
Fen Bilgisi test ağırlık katsayısı 3,
Sosyal Bilgiler test ağırlık katsayısı 3,
Yabancı Dil test ağırlık katsayısı 1 olacaktır.


SBS 8. SINIFLAR SORU DAĞILIMI;

Türkçe: 23
Matematik: 20
Fen Bilgisi: 20
Sosyal Bilgiler: 20
Yabancı Dil: 17
TOPLAM = 100 Soru
SÜRE: 120 dakika

6 Haziran 2009 8.Sınıflar SBS Matematik Soruları Ve Cevap Anahtarı








31 Mayıs 2009 Tarihinde Yapılan Özel Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı Soruları Ve Cevap Anahtarı





Devamını Oku

7. SINIF AYRINTILI SBS MATEMATİK SORU ANALİZİ

7. SINIF AYRINTILI SBS MATEMATİK SORU ANALİZİ


2009 7.SINIF SBS MATEMATİK SORULARI KONU DAĞILIMI

Tam sayıların sayı doğrusunda gösterilmesi

Alışverişteki yüzde hesapları problemi, maliyet hesabı

Tablodaki verilere göre isteneni orantıyla bulma, orantı çeşitleri

Rasyonel sayılarda çarpma ve bölme problemleri, adım adım işlemler

Ölçek bölü gerçek, orantı problemleri

Haritalı üç doğrunun oluşturduğu açılar

Dik dairesel silindirin açınımı, dairesel silindiri tanıyalım

Çokgenlerle süsleme, motifle kaplama

En büyük çevre uzunluğu hangisi? Kenar-alan-çevre ayrılmazlığı

Çokgenlerin açıları, çokgenler

Simetri aynasındaki görüntü, ayna ve dönme simetrisi

Çevre açı ve gördüğü yay, çemberde açılar ve yaylar

Doğru parçasının orta dikmesi, diklik ve paralellik

Kare içindeki daire diliminin alanı, çember ve daire

Koordinat düzleminde paralelkenar, kartezyen koordinat sistemi

Örüntü adımındaki kural, üslü nicelikler

Verileri daire grafiğine aktarma, verilerin farklı gösterimleri

A veya B olayı, ayrık olan ve ayrık olmayan olaylar

2008 7.SINIF SBS MATEMATİK SORULARI KONU DAĞILIMI

Eşkenar dörtgendeki orta dikmeler, diklik ve paralellik

Rasyonel sayılarda merdivenli karışık işlemler, adım adım işlemler

Bilinmeyenlerin yer aldığı tam sayılarda karışık işlemler

Rasyonel sayıları tanıma ve sayı doğrusunda gösterimi

Ölçek bölü gerçek, orantı problemleri

Çokgenlerin eşliği ve benzerliği

Alışverişteki yüzde hesapları problemi, indirim hesabı

Dairelerin alanları ile yarıçap ilişkisi, çember ve daire

Yansıma simetrisi, ayna ve dönme simetrisi

Alanda tahmin, dörtgensel bölgelerin alanı

Dik dairesel silindirin alanı ve hacmi, açınımla birlikte

Sokak ve caddeli üç doğrunun oluşturduğu açılar

Taralı bölge olasılığı, olasılığın geometriyle ilişkisi

Tabloda modu bulma, veri analizi

Cebirsel ifadeleri toplama, çıkarma ve çarpma işlemleri, modelleme

Sütun grafiğini yorumlama, verilerin farklı gösterimleri

Şekilli verilen örüntüde istenen adım sayısı, üslü nicelikler

Koordinat düzleminde harf oluşturma, kartezyen koordinat sistemi


SBS SINAVINDA TEST SORULARI;


Türkçe test ağırlık katsayısı 4,
Matematik test ağırlık katsayısı 4,
Fen Bilgisi test ağırlık katsayısı 3,
Sosyal Bilgiler test ağırlık katsayısı 3,
Yabancı Dil test ağırlık katsayısı 1 olacaktır.

SBS 7. SINIFLAR SORU DAĞILIMI;

Türkçe: 21
Matematik: 18
Fen Bilgisi: 18
Sosyal Bilgiler: 18
Yabancı Dil: 15
TOPLAM = 90 Soru
SÜRE: 100 dakika

7 Haziran 2009 7.Sınıflar SBS Matematik Soruları Ve Cevap Anahtarı






22 Haziran 2008 SBS Matematik Soru ve Cevapları





22 Haziran 2008 7.Sınıflar SBS Sınavı A kitapçığı Matematik Sorularının Çözümleri ve Konu Analizi
1) Eşkenar dörtgende köşegenler birbirini dik keser.yani birbirinin orta dikmesidir.orta dikme=90 derecelik kesme
cevap: 1 ve 3
2) Rasyonel sayılarda adım adım işlemler,merdiven tarzı basamaklı
5-1/5/2/1= 4/5/2/1= 4/5x1/2= 4/10= 2/5
cevap: 2/5
3) Tam sayılarda işlemler,sembol yerine sayı yazma işlemi
En büyük çıkması için pozitif olması gerekir.
(-8)x(-2)+(+3)=+16+3=+19
cevap: D şıkkı
4) Rasyonel sayıları sayı doğrusunda gösterme ve yerleştirme
Aralıklar arası 1/3 birimdir.B ile C arası 0'dır.C noktası +1/3 olur.
cevap: 1/3
5) Gerçek uzunluğu ve ölçek uzunluğu
Ölçekli çizim uzunluğu/gerçek uzunluk=ölçekli çizim uzunluğu/gerçek uzunluk
62m=6200cm 1/25=x/6200 25x=6200
her iki taraf 25'e bölünürse x=248cm çıkar.
cevap: 248
6) Benzerlik cisimlerin aynı oranda küçültülmesi ve büyültülmesidir. verilen şekil 2/3 oranında küçültülmüştür.
cevap: C şıkkı
7) Alışverişte yüzde hesapları
İndirimlerde,etiket fiyatından indirim çıkarılır.
A)100-25=75 B)90-9=81 C)90-18=72
D)100X30/100=30 indirim 100-30=70 en ucuz satış
cevap: D şıkkı
8) Dairenin alanı= π.r.r
küçük dairenin yarıçapı=1 birim A=π.1.1=π
büyük dairenin yarıçapı=2 birim A=π.2.2=4π
cevap: 4
9) Yansıma simetrisi,katlama çizgisinden katlandığında üst üste gelecek.
cevap: D şıkkı
10) Dörtgensel bölgelerin alanı,pisagor bağıntısı
Karenin bir kenarını bulmak için dik üçgen oluşturulur ve pisagor bağıntısı kurulur.karenin bir kenarına a dersek,
a.a=3.3+1.1 a.a=9+1=10
karenin alanı=a.a=10
cevap: 10
11) Silindirin açık şekli ve silindirin hacmi
hacim=π.r.r.h Ç=2.π.r
1620=3.6.6.h Ç=2.3.6
1620=108.h Ç=36cm
h=15cm
cevap: C şıkkı
12) Parelel doğruların bir kesenle yaptığı açılar.bu iki açı birbirini 180 dereceye tamamlar.
180-33=147
cevap: 147
13) Olasılık ve alan
olasılık=istenen alan/tüm alan
taralı alan=40.40-20.20=1600-400=1200
tüm alan=60.60=3600
o(A)=1200/3600=1/3
cevap: 1/3
14) Veri analizi. mod=en çok tekrar eden sayıdır.
tepe değer(mod)=15
cevap: 15
15) Karesel bölgenin kesilip çıkartılması sonucu oluşan yeni alan,cebirsel ifadeler,üslü ifadeler
kesildikten sonra karenin bir kenarı 6-a olur.
Alan=(6-a)x(6-a)=a.a-6.a-6.a+36
A=a.a-12a+36
cevap: D şıkkı
16) Grafik yorumlama
cevap: A şıkkı
17) Sayı örüntüleri
1.adım---6 çöp örüntü kuralı= 5.n+1
2.adım---11 çöp 5.n+1=5.7+1=35+1=36
3.adım---16 çöp
cevap: 36
18) Koordinat düzleminde verilen noktaların yerleştirilmesi.
A(x,y)
Birinci sayılar x'dir ve yataydaki x ekseni üzerinden alınır, ikinci sayılar y'dir ve dikeydeki y ekseni üzerinden alınır.
cevap: C şıkkı
Devamını Oku

6. SINIF AYRINTILI SBS MATEMATİK SORU ANALİZİ

6. SINIF AYRINTILI SBS MATEMATİK SORU ANALİZİ

2009 6.SINIF SBS MATEMATİK SORULARI KONU DAĞILIMI

Doğal sayılarda problem çözme, çarpma işlemli problem

Ondalık kesirlerde birler ve onda birler basamağına göre yuvarlama

Sıcaklık ve soğukluk ile ilgili tamsayılarda karşılaştırma ve sıralama

Nicelikleri karşılaştırma ile ilgili oran, toplamdan parçaları bulma

6 ile bölünebilme, kalansız bölünebilme kuralları

Şekilli tümler açılar hangileri? Tümü, bütünü, tersi

Doğru parçası üzerindeki orta noktalara göre eş doğru parçaları

Uzunlukları verilen odaların alanlarını bulma, alan ölçme

Beşgen oluşturma, çokgenler, çokgen inşa etme

Kar problemini cebirsel ifade olarak denkleme dökme

Dikdörtgenler prizması içindeki küplerin hacimleri % kaç azalmış

Kesirler toplama ve çıkarma, bileşik kesir ve 1 tam

Tahmini taralı bölge alanı ölçme

Tablodaki bilgileri yorumlama, araştırmalar için ilk adım

Bir olayın olma olasılığı, olasılıkları algılama

Örüntüde istenilen şeklin alanı, kurallı sayılardan kurallı şekillere

2008 6.SINIF SBS MATEMATİK SORULARI KONU DAĞILIMI

Sıcaklık ve soğukluk ile ilgili tamsayılarda çıkarma

Şekilde verilen kümelerle ilgili,fark,kesişim,birleşim,tümleme işlemi

Doğal sayılarda problem çözme, toplama ve çarpma işlemli problem

Doğru parçası üzerindeki ondalık kesirli eş uzunlukları bulma

Eş küplerin görünümleri, prizmalar

Kesir çubuklarıyla kesirlerle toplama ve bölme işlemleri

Ekokla ilgili ilk defa karşılaşmalı yarış problemi

Verilen doğru parçasına eş doğru parçaları belirleme

Düzgün çokgenler ve özellikleri

Eş şekillerden belli parçalar kesilmesi sonucu çevredeki değişiklik

Yüzdelerle ilgili problem, yüzde kaç azalır?

Tahmini taralı bölge alanı ölçme

Verilen şeklin belli yönlerde ötelenmesi

Bir olayın olma olasılığı, olasılıkları algılama ve karşılaştırma

Şekilli verilen grafiği yorumlama

Terazide dengede olma problemi, cebirsel ifade kullanılabilir

SBS SINAVINDA TEST SORULARI;

Türkçe test ağırlık katsayısı 4,
Matematik test ağırlık katsayısı 4,
Fen Bilgisi test ağırlık katsayısı 3,
Sosyal Bilgiler test ağırlık katsayısı 3,
Yabancı Dil test ağırlık katsayısı 1 olacaktır.

SBS 6. SINIFLAR SORU DAĞILIMI;

Türkçe: 19
Matematik: 16
Fen Bilgisi: 16
Sosyal Bilgiler: 16
Yabancı Dil: 13
TOPLAM = 80 Soru
SÜRE: 90 dakika

13 Haziran 2009 6.Sınıflar SBS Matematik Soruları Ve Cevap Anahtarı





21 Haziran 2008 SBS Matematik Soru ve Cevapları




21 Haziran 2008 6.Sınıflar SBS Sınavı A kitapçığı Matematik Sorularının Çözümleri ve Konu Analizi
1) Tam sayılarda toplama ve çıkarmayla ilgili sıcaklık farkı (parantezli çıkarma)
(-4)-(-9)=-4+9=+5
(+3)-(-5)=+3+5=+8
(+8)-(+1)=+8-1=+7
(+4)-(-2)=+4+2=+6
cevap: salı günü en fazladır.(+8)
2) Kümelerde fark işlemi,kesişim ve birleşim işlemi,tümleyen işlemi
AÇB=3
AUB'=7
BÇA'=2
cevap: A/B=4 fark işlemi
3) Problem çözebilme ve işlem önceliği parantezli işlemler
cevap: 4+(2x20)
4) Ondalık kesirlerde problem çözebilme,ondalık kesirlerde bölme ve çarpma işlemi
kütüphane ile market arası 5 eşit parça,
1 parça=x dersek
5.x=1,5 her iki taraf 5'e bölünürse x= 0,3km
market ile okul arası 4 eşit parça
cevap: 4.x = 4.0,3 = 1,2km
5) Birim küplerin sağdan,soldan,önden,arkadan,üstten ve alttan görünümü
cevap: D şıkkı
6) Kesirlerle ilgili işlemler,kesir takımında parçalardan bütün elde etme
1/3+1/3=2/3 şekildeki büyüklük
2/3'ü iki ile genişletirsek 4/6 olur.
4/6 = 4x1/6 yani 4 tane 1/6 olur.
cevap: 4 tane
7) Yarış pistindeki araçların ilk defa yan yana gelmeleri şeklinde Ekok sorusu
cevap: ekok(4,6)=12
8) Eş doğru parçaları ; eşit uzunluklardan yada eş aralıklardan oluşmalıdır.
cevap: B noktası
9) Düzgün çokgenlerin kenar uzunlukları ve açıları birbirine eşittir.Burdaki şekilde karedir.
cevap: F noktası
10) Çokgenlerin kesilmesi sonucu oluşan yeni şekillerin çevre uzunluğu
1'de azalmış
2'de azalmış
3'de değişmemiş
4'de artmış
cevap: 4'de artmış
11) Yüzde hesapları ile ilgili problem çözme
günde 3,haftada 3x7=21 defa diş fırçalıyor.
21x15=315 litre haftada boşa akıyor.kapatıldığında bu su azalır.
yani 315 litre 900 litrenin yüzde kaçı?
cevap: 315/900=x/100
x=35 yani %35
12) Harita üzerinde yaklaşık alan tahmin etme,karenin alanını bilme
yaklaşık 12 tane kare vardır.
1 karenin alanı =5x5=25km2
cevap: 12 karenin yani iznik gölünün alanı 12x25=300km2
13) Geminin bir köşesi belirlenir.istenilen öteleme hareketi yapıldığında aynı yer üst üste gelirse doğru öteleme yapılmış olur.
cevap: D şıkkı
14) Bir olayın olasılığı=istenen durum / tüm durumlar
= yıldız sayısı/hepsi
A) 4/8=1/2 B) 1/3 C) 2/6=1/3 D) 1/4
1/2,1/3,1/4 paylar eşit olduğu için paydası küçük olan en büyüktür.yani 1/2 olasılık en fazladır.
cevap: A şıkkı
15) Grafik yorumlama
cevap: D şıkkı
16) Karşılaştırma problemleri,cebirsel ifadeler
4+4 = 3+3+x
8 = 6+x
x = 2 kg
cevap: 2kg
Devamını Oku